onsdag 23 december 2009

DARE - Sopwith Camel

UPPDATERAT 2012-11-28. Senaste inlägget längst ner!

***************************************
Svårt att få nog av balsadamm! Återupptagit ett bygge som avstannade lite förra vintern. Nu är vingarna nästan klara! Projektet kommer inte stressas fram, utan får ta den tid det tar.

Sök på "291589" så hittar du modellen i vår shop! Eller klicka här! (Öppnas i nytt fönster)


Många spryglar är det. Laserskurna som tur är, så det går rätt snabbt att få vingarna träfärdiga.


Modellen är ganska stor, så det blir rejäl vingyta!


Det finns enkla instruktioner för RC installation, men viss vana från tidigare byggen är nog att rekomendera.
Den är från början designad för friflyg. Rodren är lösa, så här går det relativt enkelt att RC konvertera till 4 kanaler.


2011-12-07:

Kroppen påbörjad. Här är kroppsidorna byggda på ritningen. Som vanligt tejpar jag på ritningen med transparent packtejp för att undvika att limmet fastnar. Limmningen görs med BSI tunnt CA.2011-12-09:
Roligaste delen av kroppsbygget! Att foga samman kroppsidorna är lite pyssligt, och kräver noggrannhet så att kroppen inte antar formen av en banan...

De diagonala balsdalisterna sitter bara på plats tillfälligt för att hålal sidorna vinkelrätt.


 


2012-11-21:
Vinginfästningen i kroppen påbörjad. Har ändrat en del jämfört med ritningen. I stället för en hel, genomgående pianotråd i kroppen så valde jag att montera aluminiumrör både i kroppen och i vingarna. PÅ så sätt blir det enklare att justera V-formen.


 
 
2012-11-28:
 
Tips vid lödning av balkadin och liknande! Tejpa fast delarna på en balsabit så de är fixerade. Slipa tråden och använd flussmedel. Se till att tennet flyter ut orderntligt. Då behöver man inte linda med koppartråd för att få en stark fog. Balkadinen kommer INTE limmas fast på kroppen, utan kommer bara stickas in i aluminiumrör på kroppen. Den kommer hållas på plats genom att delarna "spänns" på plats i rördelarna. Mer bilder kommer!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar