måndag 12 oktober 2009

Lite mos... men det mesta går att laga!

Premiärflygning!

För det mesta fungerar transporterna även av skrymmande modeller väldigt bra, och grejorna kommer fram hela och fina. I bland blir det dock inte så som det var tänkt och grejorna går sönder. Vi fick tillbaka en Goldwing MX-2:a i 50 cc storlek nu i veckan. Detta eftersom DHL demolerat den rejält. All heder åt dem dock, som snabbt tog på sig ansvaret och ersatte skadorna. Vi skickade en ny modell till kunden efter ett par dagar. Lådan har blivit tilltryck i kortändarna så att kroppen knäckts på mitten. Nedan bilder från kunden:
BRAK! Rätt rejält mosat, men att kan lagas! :-)


Aningen trasig kåpa, men lätt att laga:

Nåväl.. Jag har ju lagat många modeller i mina dagar, så varför inte ge även denna modell en ny chans!? Alla bitar fanns ju kvar eftersom modellen inte ens var uppackad.
Efter lite pyssel och en del CA lim så satt modellen i hop igen. Lite extra förstärkningar med 3 och 5 mm balsaflak kändes bra att sätta dit. Några lister på undersidan fick vi byta också. Nu är det bara vänta på reservklädseln så kommer hon bli som ny igen! Grymt välbyggd modell med sköna detaljer. Alla roder sitter till exempel redan på plats. Hjulkåporna är helt klara att montera med sina uttag och islagsmuttrar etc. En modern ARF när den är som bäst!

Här fick vi lappa i med lite balsa också eftersom kabinhuven krossat denna del av kroppen.

Tänkte passa på att stoppa i den nya Arrowind 5345-08 och alltså köra eldrift. 12 celler ger nog lagom klös! :-)

Originalmotorboxen måste förlängas ca 70 mm för att motorn ska komma tillräckligt långt fram:

Sidor av 3,0 mm plywood. Lite lagom med lätthål.
Motorn på plats. Ganska basic montage.
 
Kroppen har nu blivit klädd. Syns knappt ett spår av den tidigare transportskadan! :-)
Reglaget på plats!
Power HD 7150MG till höjdrodren. Notera det myclet fina detaljerna till linkage. De långa servoarmarna INGÅR i byggsatsen!

Landställsinfästningen är förstärkt med aluminuium. På andra sidan förstärkt med trekants furulister. Kör du av denna infästning har du garanterat landat VÄLDIGT hårt! :-)

 Vi har nu provat setuppen, och motorn drar 86A på 12S och 21x10 propeller. Ca 4000W. Använd utrustning i vår modell:
Ready to go! Bara justera in radion - sen provflygning!

Bild på installationen. Klicka för full storlek.

2009-10-28: PROVFLUGEN!

Flög ruskigt fint trots snålblåsen. Effekten är minst lika bra som i 50 kubiks besinsaren jag har i Extra 260:an. Hovrar på lite över halvgas. Drar ca 45A vid hovring. Max ca 65-70A i luften. Allt enligt det fiffiga telemetrisystemet från JETI! Kula tt se att belastningen minstkar rätt rejält när modellen rör sig framåt i luften. Video kommer!

Passade på att flyga lite andra modeller samtidigt! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar